En C# Object Kullanımı Sırları



kullanıcıdan almış olduğum veriyi object olarak saklayıp henüz sonrasında istenen tip ile çıktı serpmek isterim. string değmeseleimde mesele olmuyor ama int evet da double değmaslahatimi bâtınin alttaki komut invalid cast exception veriyor.

HotkeyField=Bir birleşimi yahut saf hızlı bir şekilde bir hareket hazırlamak üzere kullanıcıların sağlayıcı bir kısayol tuşu kullanılmak üzere tuş vuruşu girmesini sağlayan bir hot anahtar alan.

Object derslikı, nesneler arası iletişimi sağlar. Bu sayede, farklı türdeki nesneler beyninde muta pazari ve işbirliği binalabilir. Nesneler arası iletişim, programların modüler ve genletilebilir olmasını katkısızlar.

SuggestAppend= Hem aşağı açılan listeyi gösterir, hem de makaslamaklan harflere uyan ilk kelimenin mütebakiını textbox’a ekler ve seçili hale getirir.

C# programlama dilinde, Object dershaneı, taban nesne türlerinin atasıdır. Object derslikı, C# dilinde kullanılan bütün sair sınıfların ast derslikıdır ve bu nedenle dilin en çizgi yapı taşlarından birini oluşturur.

C# dilinde Object derslikını kullanmanın nedenleri ve ne kullanılması gerektiği dunda açıklanmıştır:

C# dilinde Object dershaneı, farklı veri konstrüksiyonlarının oluşturulmasında ve yönetilmesinde kullanılır. Örneğin, ArrayList kadar etkin kol binalarında Object dershaneı sıklıkla kullanılır.

Hamiş: Object bir nesne içinde gizlenen bir ölçü Boxing alışverişlemine tabi tutulur, zımnında o değeri bilgi tipi ile yanında (örneğin int kucakin tahsil gibi) bir işleme tabi tutabilmek bâtınin Unboxing davranışlemi uyglanmalıdır.

Mafevkdaki örnekte “var” değhizmetkeni field’i özümleme paha. O yüzden C#’ta Prop ile Property kavramlarını karıştırmamak gerek. Property işlemlemlerini bir field üzeriden yaparken, Prop’te bir field tanımlamaya lazım yoktur.

CausesValidation: Button'a tıklandığında, doğrulama olaylarını tetikleyip tetiklemediğini belirler.

TextBox'ın Text özelliğini başka C# Object Kullanımı data kaynaklarına veya bileğişkenlere bağlayarak bilgi bağlaması yapabilirsiniz. Örneğin:

Kullanıcı bir butona tıkladığında, mukannen bir hikâye tetiklenir ve bu olaya değgin aksiyonlemler gerçekleştirilebilir.

TextAlign                  :Texbox'daki yazının sağ'dan veya sol'dan kırlmasını ayarlar.

Hazırladığımız SQLWorks Interface’ini tüm bu sınıflara uygulayarak, bütün sınıfların aynı metotlara sahip olmasını esenlıyoruz. Sair bir deyişle sınflara kurallar getiriyoruz. Interface ile implemet edilen metotlar, o sınıflara verdiğimiz kurallardır ve uyulması zorunludur..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *